söndag 17 juni 2012

Lampa till bilen

Denna hittade jag på Biltema för några dagar sedan.. Vi åker ju som sagt på bilsemester om några veckor och jag har ju självklart tänkt sticka i bilen, denna lampa blir ju då väldigt bra om det börjar skymma ute! Den är ju dessutom bra om man vill läsa eller så också, halva lampan är maskerad för att man inte ska blända den som kör, och armen är böjbar. Har inte testat den än men det ska bli väldigt kul och se hur den fungerar!

lördag 16 juni 2012

Stickelistick

Här stickas det för fullt! Blev klar med den senaste ledtråden till fellowship sent igår kväll.. Denna mönsteromgången och jag var inte alls kompisar, tappade maskor hela tiden! Jag tror dock att jag lyckades rädda det rätt så bra så det syns inte om man inte vet var man ska titta.. Den börjar bli väldigt stor nu i varje fall så dessa bli spännande att se hur stor den är i slutändan!

Imorse kände jag att jag inte riktigt orkade sticka spets så jag hoppade över den andra sjalen jag håller på med vid sidan av fellowship och började på "koftan", eller vad man nu ska kalla den, istället.. (visst var det en bra ursäkt för att få börja på något nytt?;)) Har fått gjort en bit på bakstycket på den nu på eftermiddagen. Den känns än så länge ganska simpel så jag hoppas fortfarande på att hinna ha den klar innan vi åker på semester den sjunde juli! Andreas tror absolut inte att jag kommer hinna så nu måste jag ju överbevisa honom! :)

torsdag 14 juni 2012

Ännu mer garn!

Det som jag beställde från Deramores låg i lådan idag! Det är samma färg på garnet som det är på bilden men tycker att nystanen ser oroväckande mycket orangea ut.. Jag som tyckte det var så fint med allt rosa! Men det ser ut som om det kan vara lite rosa inuti så får väl helt enkelt hoppas på det bästa! Vill ju självklart börja på den nu men håller redan på med två sjalar parallellt så vet inte om det är så smart, fast samtidigt så är båda sjalarna spetsmönstrade och man måste ju ha något enklare slätstickat att byta av med, eller hur? ;)

Annars så tror jag kvällen bjuder på lite fotboll.. Är helt slut så kommer inte orka göra så mycket mer ikväll, ska bli skönt när sommaravslutningen är över imorgon, även om jag kommer sakna alla barn! Nästa vecka är det bara fritids och städning kvar, men som min kollega sa så är inte det något man kan ta med sig hem, eller gå och grubbla över i varje fall.. Ha en fin kväll!

tisdag 12 juni 2012

Ont!


Så här långt har jag kommit på fellowship! Har hunnit göra fyra varv på Aragorn hittills, den här delen verkar ganska enkel, men det är ju 169 maskor per varv nu så det börjar ta en stund att göra klart ett varv.. Jag tycker sjalen blir väldigt fin ivf, nästan så att jag ångrar att jag inte gjorde den i ett "finare" garn.

Jag har helt hysteriskt ont i axeln! Vet därför inte om jag kommer kunna sticka något idag.. Sitter med vetekudde på den nu, och Andreas ska få massera in lite voltaren gel om en stund så får jag hoppas att det släpper. Imorgon är det dessutom friidrottsdag med skolan och jag är självklart ansvarig för kast stationen så får ju verkligen hoppas att jag inte är helt invalid då! Hoppas alla har en härlig kväll! :)

lördag 9 juni 2012

Nästa projekt

Nästa projekt i kön är denna sjal som var med i senaste numret av the Knitter.. Det var kärlek vid första ögonkastet redan när jag såg den på omslaget. Bestämde mig för att göra den i 7 bröder, så var på Rusta förut och köpte det! Tror att det egentligen är aningens tjockare än garnet de har använt i tidningen men det spelar ju inte så stor roll när det gäller en sjal..

Bilen kom förresten in i garaget till slut så jag slapp bli jättearg! :)

Färdig!

Nu är pytten blockad och klar! Precis som jag skrev igår är jag fortfarande väldigt nöjd med den! Idag är det lite för varmt för att kunna använda den, men om jag känner denna stan och det här landet rätt så kommer set inte dröja länge innan jag kan ta den på en premiärtur! Den var väldigt rolig och avkopplande att sticka så det kommer garanterat bli fler!

Annars så är jag lite smått irriterad då jag återigen inte kan ta mig in i mitt garage, eftersom han som hyr ut det har parkerat sin bil mitt framför min garageport! Min bil står därför just nu på betalparkering, har lagt på till kvart över fem så kommer jag inte in i garaget till dess får jag spader på allvar! Ha en skön dag i solen alla!!

fredag 8 juni 2012

Blockar

Håller på och blockar min pyttipanna. Svårt att få en bra bild härinne nu när det är så dåligt ljus, dessutom ser den lite skev ut på bilden.. Jag är i vilket fall väldigt nöjd och det ska bli väldigt kul att få använda den för första gången!

Nu ska jag sätta mig med mysteriesjalen en stund innan det är dags att börja med maten! Ha en bra fredagskväll! :)

onsdag 6 juni 2012

Nöjd!

Köpte denna idag på Fyndet på Backaplan för 59 kronor! Har stickat en del grejer tidigare som Nina Sagulin har designat så jag tvekade inte en sekund när jag såg den. Har bläddrat i boken lite snabbt och det verkar finnas en hel del fint!

Imorgon är det exakt en månad kvar innan jag och Andreas åker på semester i tre veckor! Därför är vi nu i full gång med att förbereda.. Vi var precis ute och testade att sätta ihop tältet för första gången! Längtar jätte mycket tills vi åker nu! :)

måndag 4 juni 2012

Lycklig tjej!

Fick höra idag att KarMa garn i Amhult skulle stänga sin fysiska butik och de sålde därför ut allt i butiken till halva priset! Därför var jag ju självklart tvungen att åka dit efter jobbet.. Jag visste faktiskt inte ens om att det fanns en garnaffär där tills idag, och det var lite synd för hon hade många fina garner! Fast plånboken är väl antagligen glad att jag inte har vetat om det, hehe..

Det som syns på bilden var i varje fall vad jag fick med mig därifrån.. 7 hg mestadels ullgarn för knappt 500 kronor! Ångrar nästan att jag inte tog någon härva till! Men nu har jag garn till sjalar och andra accessoarer så det räcker och blir över ett tag framöver! :)

 

söndag 3 juni 2012

Sirdar shrug

Klickade hem mönster och garn till denna från deramores.com nu på morgonen. Det arv med en bild på denna i senaste numret av knit today, blev helt kär i den där.. Tyvärr var det inte med något mönster så jag fick helt enkelt beställa det ihop med garnet! Kommer lätt vara snyggast på semestern i denna! ;)

lördag 2 juni 2012

Första delen

Blev precis klar med första delen av mysterium sjalen.. Var nästan klar förut, men då sa det ritsch och så sprang alla maskorna i mitten iväg och plötsligt så var det bara till att börja om från början! Var inte superglad i just det ögonblicket men vad kan man göra..? Ska bli spännande att se hur fortsättningen på denna blir, men nästa del kommer inte förrän på fredag.

Nu ska jag fortsätta sticka på min pytt och käka chips! :)

Nystar

Sitter och nystar garn för fulla muggar. Som ni ser blev det det turkosa garnet till slut.. Ska bli spännande att få börja på sjalen sen även om första biten inte var särskilt lång.

Om en liten stund ska jag och Andreas grilla!

Färdig!

Jag hann klart! Fäste precis alla trådar och pressade ner kanten lite lätt med strykjärnet. Om en liten stund ska vi åka och fira min styvfarsa som fyllde år igår! När jag får lite tid över idag ska jag sätta mig och nysta upp Drops Lace som jag har tänkt använda till mystery shawlen, frågan är bara om den ska bli vit, turkos eller puderrosa?

fredag 1 juni 2012

Virkar

Sitter och virkar på en mössa som helst ska vara klar till imorgon. En "liten" tjej ska få den i nioårspresent, vilket också innebär att jag får göra om mönstret lite så den passar ett barnhuvud, men det borde gå..

Råkade visst klicka hem mönstret till Mystery shawlen som började på ravelry idag.. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med att göra den också men det borde ju gå att klämma in den med, om inte annat får jag väl sticka klart den under semestern.